(©FIVB)
(©FIVB)

Dominikanska Republika pomogla Srbiji, pa i sama uzela vizu

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.09.23. | 12:14

Dva seta su bila potrebna da obezbede mesto na turniru u Parizu

Četvrta ekipa koja je obezbedila učešće na Olimpijskim igrama je Dominikanska Republika. Ova reprezentacija je pobedila Srbiju u petak, pa u subotu trijumfom protiv Kine pogurala našu selekciju ka Parizu, a onda danas i sama izborila vizu.

Dva seta su joj bila potrebna kako bi karte bile obezbeđene... I Holandija je imala svoje šanse - bila joj je potrebna pobeda 3:1 ili 3:0. Lale nisu uspele da dođu do trijumfa, pa će šansu čekati u junu naredne godine kada se budu delile poslednje ulaznice. Dominikanska Republika ne samo da je uzela dva potrebna seta, nego je i završila turnir u pobedničkom raspoloženju - 3:2 (25:20, 20:25, 25:19, 23:25, 15:12).

Izabrane vesti

Četiri karte su podeljene - na spisku učesnika su još Srbija, Turska i Francuska, Danas se čekaju još tri ekipe... Šansu imaju Japan, Brazil, Italija, Poljska i Amerika.

Dominikanska Republika je na turniru u Ningbou ostvarila šest pobeda i samo jedan poraz. Uspela je da savlada najveće favorite - Srbiju, Kinu, potom i Holandiju. Doživela je samo iznenađujući poraz od Češke - u prvom kolu posle pet setova. Kako je turnir odmicao tako su se ređale sve bolje partije...

Na poslednjem okršaju sa Holandijom najefikasnija je bila Brajelin Martines sa 23 poena, Paola Penja je upisala 17, a Gajla Gonsales se zaustavila 16.

U poraženom sastavu Nika Dalderop je brojala do 23, Seleste Plak je osvojila 18, Indi Bajens 15, a Marit Jasper 14.

KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE

Grupa A

Meksiko - Ukrajina 1:3

Kanada - Češka 3:0

Dominikanska Republika - Holandija 3:2

13.30: Kina - Srbija



tagovi

Kvalifikacije za Olimpijske igre 2024.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara